Variska

Otteluraportti Kiisto-TuTo 27.9.

Kiisto - TuTo 3-1 (25-19,25-17,26-28,26-24)

Vihdoin otteluraportti eilisestä kauden avauksesta!

Kiiston naisten vastustajaksi asettui TuTo Volleyn naisten edustusjoukkue Turusta. Ensimmäinen ja toinen erä sujuivat Kiiston naisten johdolla varsin suvereenisti, ehkä TuTolla painoi edellisen päivän peli jaloissa Oulun Kiskoa vastaan ja erät päättyivät kotijoukkueelle melko selvinkin lukemin 25-19 ja 25-17. Ainakin Kiisto sai rauhassa päästä peliin sisään, mikä auttoi ottelun loppua kohden mentäessä varmasti.

Pitkän erätauon jälkeen TuTo tulikin kolmanteen erään täysin uusin voimin ja asettui poikkiteloin kovilla iskuilla. Pistetilanteessa 17-21 näytti jo siltä, että Tuto Volley voittaa erän, joka heidän olisikin pakko voittaa jatkaaksen pelissä. Valmentaja Patrik Ojaniemen ottaman aikalisän jälkeen Kiiston naisten peliotteet hieman paranivat ja tilanne tiukentui tasoihin, kunnes turkulaiset voittivat kolmannen erän lukemin 26-28 erittäin tiukan väännön jälkeen. Ilahduttavaa hävityssä erässä oli se, että Kiistolla ei näyttänyt olla ykkössarjan debyytissään mitään hätää missään vaiheessa. Neljännen erän alussa TuTo näytti lähtevän karkuun alussa hankkimansa neljän pisteen eron turvin. Ajoittain tilanne näytti siltä, että vieraat veisivät toisenkin erän, mutta joukkueet johtivat lähes rintarinnan kohti erän loppua. Kiiston naiset taistelivat kuitenkin neljännen erän voiton 26-24 ja otteluvoiton itselleen luvuin 3-1.

Yleisö syttyi kolmannen ja neljännen erän loppupuolilla kannustamaan hienosti kotijoukkuetta tiukoissa tilanteissa. Kiiston parhaaksi ottelun pelaajaksi valittiin Alisa Mansikka-aho ja TuTo Volleyn parhaaksi ottelun pelaajaksi Eveliina Rautiainen. Kotijoukkueen koko aloituskuusikko ja pari vaihtopelaajaakin olisi voinut olla ottelun toisiksi parhaita, jos moinen palkinto olisi ollut jaossa; sen verran hienolta ja tehokkaalta peli katsomosta katsoen näytti. Yleisöä kotijoukkueen tukena oli ensimmäisessä kotiottelussa paikalla huimat 240 katsojaa. Kiitos yleisölle myös somen livelähetyksen puolella!

Seuraava kotipeli Variskalla on 17.10. Pihtiputaan Plokia vastaan ja 18.10. vastaan tulee Juju Joensuusta. Molemmmat pelit alkavat kello 16.00.