C-pojat (2007-08), C-Pojat

Kiisto - Loimu 1, JyLe, LPK

Kangasala

C-poikien SM-sarjan kolmas poolikierros 4.12.2021

C-pojat kävivät pelaamassa 3. SM A-pooliturnauksen Kangasalla ja saivat vastaansa kaksi kovaa joukkuetta, JyLen sekä LPK:n. Valitettavasti Loimu joutui luovuttamaan turnauksen sairastapausten vuoksi. Sekä JyLe että LPK olivat paperilla selvästi vahvempia joukkueita useine maajoukkuepelaajineen. Peleihin lähdettiin rohkeasti haastajana eikä vastustajille annettu mitään ilmaiseksi.

Ensimmäisessä pelissä JyLeä vastaan Kiisto sai heti kokea epäonnea, kun Konsta L. loukkaantui heti parin pelatun pallon jälkeen ja jouduimme pelaamaan koko lopputurnauksen ilman vaihtopelaajia.
Vastustaja sai pelin alussa roiman etumatkan ja pääsi 9-1 tilanteeseen, jonka jälkeen myös Kiisto pääsi mukaan peliin saaden vastustajan nöyrtymään Miskan pahojen syöttöjen edessä. Vastustaja oli pakotettu ottamaan aikalisän tilanteessa 13-9. Valitettavasti takaa-ajo pysähtyi 13-10 tilanteeseen ja JyLe pääsi taas karkuun vieden lopulta ensimmäisen erän 25-20.
Toisessa ja kolmannessa erässä Kiisto ei päässyt peliin mukaan ollenkaan, vaan oli molemmissa heti alusta alkaen vaikeuksissa vastustajan syöttöjen sekä omien välillä helppojenkin virheiden kanssa. Toinen ja kolmas erä JyLelle selvin lukemin 25-11 ja 25-11 ja samalla koko peli 3-0.

Päivän toiseen peliin LPK:ta vastaan lähdettiin aivan uudella asenteella tietäen, että LPK oli vieläkin vahvempi vastustaja kuin JyLe. Peli otettiin heti ensimmäisessä erässä haltuun päästen parhaillaan 5 pisteen johtoon tilanteessa 8-3. Vastustaja sai tässä vaiheessa pari palloa nimiinsä, jonka jälkeen syöttöviivan takaa alkoi satamaan kovia pommeja, joiden noston kanssa oli hieman haasteita ja vastustaja pääsi kirimään tasoihin sekä parin pisteen karkumatkalle. Kiisto kiri vielä tasoihin 15-15, mutta tämän jälkeen vastustaja sai vielä viimeisen niskalenkin vieden erän nimiinsä 21-25.
Toinen erä alkoi vastustajan hallinnalla, jonka jälkeen peli eteni suhteellisen tasaisesti päättyen LPK:lle 20-25. Vaikka erä hävittiinkin, osoitti Kiisto jatkuvaa parantamista pelillisesti jokaisella osa-alueella kaikkien pelaajien toimesta ja peli oli hienoa joukkuepelaamista alusta loppuun siitäkin huolimatta, että viimeisessä pallossa joukkue saikin taas muistutuksen puheen tärkeydestä kentällä.
Kolmas erä alkoi kuten toinenkin erä vastustajan ottaessa Kiistosta vahvan niskalenkin mennen aina 3-10 johtoon. Tämän jälkeen Konsta V. sai väännettyä hienon hyökkäyksen päätteeksi pisteen kotiin ja Saku sai pari hyvää syöttöpistettä heti perään. Tästä alkoi Kiiston hurmos eikä vastustaja päässyt kuin kerran näyttämään kolmen pisteen syöttöputkea Kiistolle. Kiisto sai hyökkäyksen toimimaan koko kentän leveydeltä ja torjuimme muutaman tärkeän pisteen nelospaikan hyökkäyksistä. Erä Kiistolle luvuin 25-21 ja peli LPK:lle erin 1-2.

Turnaus toi tappioista huolimatta kaikille hyvää oppia joukkuepelaamisesta sekä periksiantamattomuudesta. Sekä pelaajat että valmentajat poistuivat hyvän ruoan jälkeen takaisin kotimatkalle iloisilla mielillä kohti joulutaukoa sekä uusia harjoituksia.
Kiiston C-poikien pelit jatkuvat SM B-poolissa Raisiossa 15.1.2022, jonne lähdetään vieläkin paremmin valmistautuneena hakemaan nousua takaisin A-poolin.

Kiitos järjestäjille hyvästä turnauksesta sekä kaikille pelaajille ja tukijoille!

#VaasanKiisto, #WanhaWasaCatering, #Vihreäsydän, #JyLe, #LPK, #Loimu #Lentopallo