Finaalin ensimmäisestä osakilpailusta voitto, ottelusarja jatkuu sunnuntaina Tampereella!
SeuraJulkaistu: 02.04.2022 20.25

Finaalin ensimmäisestä osakilpailusta voitto, ottelusarja jatkuu sunnuntaina Tampereella!

Lentopallon ykkössarjan ensimmäinen finaalin osaottelu

Otteluraportti LP Kiisto - Rantaperkiön Isku 2.4.2022

3-1 (25-14, 17-25, 25-21, 25-22)

Pisteporssin kärjessä molemmista joukkueista olivat Iskulta Karoliina Viitaniemi ja kotijoukkueen kapteeni Alisa Mansikka-aho. Tämän vuoden finaaliin lähdettäessä molemmilla joukkueilla tavoitteet ovat olleet korkealla ja joukkueet muodostivat runkosarjan kärjen, Isku parhaimpana ja Kiisto toisella sijalla. Voisiko jännittävämpää tilannetta finaaliin lähdettäessä olla?

1 erä

Liikkeelle lähtö oli suorastaan fantastinen, Kiisto otti vahvan, rennon otteen ottelun alkuun ja tilanne oli jo 5-1, kun Jari otti suojattinsa ensimmäiselle aikalisälle. Isku tuli himpun verran perässä Kiistottaria koko ajan, 10-7. Toinen aikalisä Iskulle 14-9. Isku vaihtoi YP-osastolla tilanteessa 18-11 ja toinen vaihto 20-11. Kotijoukkueen puolella syöttövaihto 23-14, Ilona kentälle. Piste kotijoukkueelle Alisan powerpeipistä ja Ilona syötti eräpallosta erävoiton kotijoukkueelle, 25-14.


2 erä

Toinen erä aloitettiinkin tasaisemmin ja Isku pääsi peliin mukaan. Tilanteessa 5-8 kotijoukkueelle ensimmäinen aikalisä; pieniä, mutta ratkaisevia virheitä. Hakkuri-passari vaihto kotijoukkueelle. Johtoasema vierailla 8-12, kun Patu otti hakkuri-passarivaihdon takaisin. Kotijoukkue pääsi yhden hikipisteen tuntumaan 13-14, kun Iskun valmennus otti aikalisän. Kiistottarille aikalisä, kun pisteet alkoivat jälleen valua vieraille, 13-16. Syöttövaihtoon takamatkalle tuli Ilona, 15-17. Nyt alkoi paukkua. Jälleen Kiistottaret pääsivät kantaan kiinni, mutta niin vaan Isku teki pisteitä ja ohjasi erää vahvasti omaan pussiinsa, 17-22. Kentälle Sabina. Iskun Lehdon sisarista Carina syötti ässäsyötön ja eräpallosta torjunnan kautta erä Iskulle 17-25.


3 erä

Tilanteessa 9-5 kotijoukkueen peli oli alkanut jälleen kulkea omaa tuttua kaavaansa, otti vierasjoukkueen valmentaja Jari pakollisen aikalisän. Muutama helppo virhe kotijoukkueelle ja tilanne hieman kaventui, 11-8. Iskun aikalisä 14-9. VIeraat saavuttivat pisteissä hiljalleen kotijoukkuetta, mutta #vahvavihreä piti pintansa ja sai pidettyä kaulaa 18-13. Ilona-merkkinen syöttövaihto, pikkaisen leveäksi syöttö ja vaihto takaisin. Onnenkantamoisten kautta vieraat jälleen saavuttivat pisteillä kotijoukkuetta 19-17. Nyt mitattiin, kumman kantti kestää paineet. Venla löi keskeltä ja pistetilanne 22-19 kotijoukkueelle. Alisa syötti ässän ja Isku vaihtoi Jenna Vihervaaran kentälle. Pallo vastustajien käsistä pitkäksi ja eräpallo 24-19 kotijoukkueelle. Aikalisä kotijoukkueelle 24-21. Noora niitti rajaa pitkin pisteen ja erävoiton Kiistottarille, upea ja taitava ratkaisu, 25-21.

4 erä

Tiukasti alkoi jälleen parillinen erä, vieraat eivät antaneet tuumaakaan periksi. Onnistumisia verkon molemmin puolin, Iskulla hienoinen johto 3-5, Patu otti aikalisän. Hakkuri-passarivaihto, Meri ja Anni-Leena, 4-6. Torjunta otti väkisin pisteet ja tasan 6-6, kunnes Karoliina Viitaniemi niittasi pallon ykköspaikalle kotijoukkueen lattiaan. Meri ja Michaela pakottivat pallon pysymään vieraiden puolella, joten tilanne pysyi tasan 8-8. Isku otti aikalisän. Isku vaihtoi Vihervaaran kentälle. Hakkuri-passari vaihto takaisin. Isku pakotettiin uudelle aikalisälle 13-10. Vieraat tekivät virheitä ja kotijoukkue karkasi 16-10. 18-15 Kiistolle aikalisä, peli hieman sekaisin. Vieraat kirivät pisteitä. Tiukkaa peliä, vieraat pysyivät kiinni peräsimessä jatkuvasti ja hengittivät kotijoukkueen niskaan, 22-19. Vastustajan syöttö leijaili pitkälle, 23-20. Kotijoukkueen kentästä löytyi tyhjää, mutta ensimmäinen eräpallo tuli kotijoukkueelle 24-22. Micke veti keskeltä täysin tyhjään keskikenttään ja erä sekä ensimmäisen finaaliottelun osakilpailuvoitto kotijoukkueelle.


Parhaina pelaajina palkittiin Rantaperkiön Iskulta #7 Camilla Lehto ja kotijoukkueelta Roachin kummipelaaja #9 Noora Rasinperä. Finaalisarja jatkuu sunnuntaina 3.4. klo 12 Iskun kotikentällä Kaukajärven vapaa-aikatalolla. Ottelu striimataan ja on nähtävissä Rantaperkiön Iskun Facebook-sivulta. Tervetuloa mukaan jännittämään!